Opinie
Er is zoveel meer dan alleen Agile of Waterval
Eigenlijk het boeerenverstand weer een stapje verder.
In dit artikel is er een pleidooi om niet star een methode te volgen maar het beste te pakken uit methodes die voor jou, specifieke, situatie het beste passen.
Kan dat dan als je formeel kiest voor DevOps.? Ik denk van wel. omdat elke team zich constant wil verbeteren kan dit ook betekenen dat het team een specifieke route kiest die afwijkt van het "keurslijf". Prima toch want het resultaat telt.
Natuurlijk blijven de basisprincipes zoals kort cyclisch én continious delivery gehandhaafd.

Groet Martin (c)
20171116
 
De zelfsturende teams van Buurtzorg
LEan maar dan in de thuiszorg. Wijkt dat dan niet heel erg af van wat wij in de ICT doen?
Nee, ik denk het niet. Ook hier blijkt werken in zelfstandige teams zo goed te werken dar er bijna vanzelf een bezuinigin mét uitstekende zorg uit komt. Is dat niet wat wij eigenlijk ook willen?
Dit artikel beschrijft hoe de Buurtzorg organsiatie dit succesvol heeft ingevuld met blije werknemers én klanten. Het kan dus wel.

Groet Martin (c)
20171110
 
Scrummen, agile werken – wat ís dat? Jeukwoorden 
Ik ben al een poosje fan van NRC columniste Japke Bouma. Zij schrijft in het NRC regelmatig over "Jeukwoorden" die op kantoor worden gebruikt.
In deze opinie wil ik je uitdagen eens te kijken naar jou eigen jeukwoorden. Hoe vaak gebruik jij een vage term, die je zelf ook niet helemaal begrijpt? :)
Kan het zijn dat ook jij je verstopt achter populaire jeukwoorden als Agile, Scrum DevOps of het ergste "in je kracht staan"?
Iets om over na te denken, en zo af en toe Japke te lezen in het NRC.

https://www.nrc.nl/search/?q=Japke+D-Bouma&sort=date

Groet Martin (c)
20171013
 
Agile, Continuous Delivery, Continuous Integration, DevOps, Uncategorized
Helemaal in de DevOps. Een heerlijk onbekende wereld  met bekende aspecten. In de lijst staan al meer dan 28 artikelen over DevOps en hoe meer ik er over lees hoe blijer ik wordt. O nee het lijkt niet op Agile/Scrum zoals we tot nu toe gewend zijn maar helaaml onbekend is het nu ook weer niet.

Groet Martin (c)
20171013